Ellen Matilda

Listan om 2016 – ”ett riktigt pangår”
Hej allesammans!! Vi har inte hörts sådär överdrivet mycket under 2016, vilket är lite synd med tanke på att jag har haft ett riktigt pangår. Här får ni dock en chans att i en minst sagt komprimerad form höra om hur jag upplevde och vad jag gjorde de 366 dygnen som tillsammans bildade 2016. Pass på! 
 
 
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag reste till flera för mig outforskade svenska städer, exempelvis Luleå, Umeå, Göteborg och Malmö. Karriärmässigt tog jag examen i journalistik och gjorde praktik på SVT Nyheter Dalarna, där jag senare också började jobba. Under slutet av hösten gick resan vidare på SVT Nyheter Stockholm, och i och med det har jag också gjort debut som bilkörare i huvudstaden. Yay!
 
Höll du några av dina nyårslöften?
Haha, jag gillar hur frågan är ställd, inte så hoppfullt.
Jag brukar aldrig ha några särskilda nyårslöften, utan snarare fundera på vad jag vill fokusera på under det kommande året. Inför 2016 formulerade jag följande önskningar/tankar/planer:
  1. Jag önskar att C-uppsatsen blir godkänd och att opponeringen går bra.. – JA!! Min och Lydias uppsats blev faktiskt höjd till skyarna och belönades med VG. 
  2. ..och att den sista tiden i skolan + praktiken blir kul och givande. – Både ja och nej. Den sista tiden i skolan var typ en stjärna av fem. Praktiken var kämpig men ledde till jobb, och att jobba är ungefär en miljon gånger roligare än att praktisera. 
  3. I mars fyller mamma 50 år. – Yes, visst gjorde hon det. Jag åkte hem till Ludvika, bakade tårtor och var med om ett finfint firande.
  4. Jag önskar SÅ mycket att jag får ett jobb efter min examen i juni. – Jag jobbade på SVT Nyheter Dalarna över sommaren. 
  5. Men inte ett som börjar direkt dagen efter, för då ska jag till Göteborg och se Håkan på Ullevi. – Haha nej, jobbet började först efter midsommar. Och Håkan på Ullevi var magi!
  6. Helgen därpå tar Oskar studenten. – Ja, och herregud vad fint det var. Om min studentdag var sju av tio poäng var Oskars firande en solklar tia. Har aldrig varit så knäppt stolt över någon.
  7. Under hela året vill umgås mycket med mina vänner. – Det har jag gjort!
  8. Att resa någonstans vore kul, gärna till Köpenhamn i påsk och en längre tripp i sommar. – Jag har gjort flera resor, om än inte så stora. Köpenhamn bockades av först i december, och i övrigt har jag som sagt mest rest inom Sverige.
 
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Jag vill säga ja, för det känns som det? Men svaret är nej, tror jag. Gamla bekanta från Ludvika får barn på löpande band, haha, men jag och mina närmaste vänner satsar fortfarande mer på att själva vara barn + leva life och dricka prosecco. 
 
Dog någon som stod dig nära?
Min bästa Konradkatt fick somnade in den 19:e maj. 
 
 
Vilka länder besökte du?
Trots allt flängande hit och dit kom jag bara till Danmark. Jaja..
 
Vilken kändis var du mest sugen på?
Säger som Amanda: William i Skam! Hahaha. De som fattar, de fattar. :-)
 
 
 
Vilket datum från 2016 kommer du alltid att minnas, och varför? 
Alltså jag har ju ett sjukt datumminne, så fråga om vilken dag ni vill! :-)) 
Mer seriöst svarat: 
3:e juni – examen från högskolan.
4:e juni – Håkan på Ullevi.
17-19:e juni – glansdagar på Gotland med Tuva. 
5-7:e juli – perfekta sommardagar i Västerby tillsammans med Amanda. Tänk morgondopp i sjön, solsken, själplock av jordgubbar, loppisrundor, grillmiddagar med vin, frukost med solkatter på väggen etc, etc.
4:e augusti – åka båt, åka båt, åka, åka, åka båt i Nynäshamn!!
13:e augusti – hur kul var det inte att springa Midnattsloppet?! SVINKUL!!
20-22:a december – superfina dagar i Köpenhamn och Malmö tillsammans med Tuva, Filip och Håkis.
 
Har du varit sjuk eller skadat dig?
Har varit förkyld ett antal gånger, samt klippt gräsmattan hemma hos mamma och pappa och krockat med ett elakt äppelträd. Fick ett sår på handleden och är nu scarred for life, som Sabina Ddumba hade uttryckt det.
 
 
Bästa köpet?
Mina rosa väska från Zara, massa inredning, jord och krukor till mina växter. Och resor!
 
Vad spenderade du mest pengar på?
Hyra, mat, kläder, smink och resor, antar jag.
 
 
De bästa nya människorna du träffade?
Amanda, Filip och Liv. Jag och Amanda sågs första gången den 15:e januari, och sedan september ses vi hela gänget och äter middag varje onsdag. Så bra grej!
 
 
Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2016?
Håkans nysläppta (Lammkotletten!!), flera olika med Fleetwood Mac och Tired of talking med Léon.
 
Vad har du tittat på? (film, tv, serier)
I serieväg har jag tagit mig an skandinaviska grejer som Skam och Bron. På tv har jag som vanligt följt Bonde söker fru. Film är inte min avdelning, men när jag var hemma under julen tittade faktiskt jag och Oskar på Interstellar, vilket vi har sagt att vi ska göra i över två år. Allt som allt kanske jag har sett fem filmer under 2016..
 
Årets roligaste fester?
Examensfesten med klassen kanske? Väldigt glada känslor i omlopp då. Hade också en så, så fin examensfest tillsammans med mina vänner någon vecka senare. 2016 års nyårsmiddag var inte heller fy skam. 
 
 
Vad fick dig att må bra?
Allt fint umgänge med vänner, Stockholm, att prestera i jobbsammanhang, frisk luft och min familj. Och sommaren!
 
Största musikaliska upptäckterna?
Fleetwood Macs aldrig sinande låtskatt. Oj, oj, oj!
 
Vad gjorde du på din födelsedag och hur många år fyllde du?
22! Jag fikade med familjen och mormor och åkte senare till Falun för kvällsjobb. Kommer ihåg att jag åt majskex till middag. :-)