Ellen Matilda

Fredagssöndag och överdrivna minnen
Fredag, fredag, fredag!! Eller kanske söndag eftersom en ny arbetsvecka börjar för mig imorgon? Haha. Har hur som helst haft en finfin fredagssöndag med massa fredagsfeeling och typ noll söndagsångest. Ändå rimligt, kan jag tycka.
Nu lyssnar jag på en lista med fredagsmusik, bland annat High Drama med Laakso. Den låten dansade också runt i mina öron i onsdags, när jag stod på S:t Eriksplan i vrivlande snökaos och väntade på 4:ans buss mot Radiohuset. Skrattade lite för mig själv, då låten kanske inte känns som ett alldeles klockrent soundtrack för en sådan morgonstund. Eller vad vet jag, det är kanske just det den gör?
Den här veckan tänker jag mycket på våren 2012, då jag gick andra året på gymnasiet, hade sportlov och gjorde en sådan där klassisk shoppingresa till Stockholm. Jag och mamma var här, och jag minns att det var så varmt att jag med lite god vilja kunde ha min klassiska gröna Ellen-jacka (ni som vet, ni vet). Vi fikade halvhögt upp på Drottninggatan på ett ställe som inte längre finns kvar, fotade varandra i Kungsträdgården (hahaha) och köpte jeans på Topshop. Prinsessan Estelle hade just sett dagens ljus och på vägen hem läste vi i någon av kvällstidningarna om vilken sorts barnvagn Victoria och Daniel hade valt (vet att det är en orimlig sak att minnas, men jag kommer åtminstone inte ihåg märket på barnvagnen).
Det känns som att mycket av det som är nu, på gott och ont, började den där perioden i mitt liv. Jag hade inte ens fyllt 18, men på sätt och vis är jag ändå precis samma person nu som då. Tror till och med att jag hade börjat med svart kaffe, haha. Vi kan dock inte veta säkert eftersom jag inte vinklar koppen tillräckligt.
Ha nu en fin helg, allihopa!
Redan helg!
Mmmmm, hej allesammans.
Den här veckan firar jag helg torsdag och fredag, så i dag är det lördag i mitt liv. Så härligt! Hittills har jag ägnat dagen åt lite shopping och bland annat rättfärdigat ett köp av två t-shirts med tanken ”de här kan jag ha i sommar”. The typical februariresonemang, visst? 
Sedan vi hördes sist har jag jobbat, varit ledig, åkt snowboard i Kungsberg tillsammans med Tuva och Filip, ätit middagar med vänner, gått på vernissage på Konstfack, födelsedagsfikat för Filip och varit förkyld. Längtar så extremt jättesupermycket till våren och sommaren just nu, men har i alla fall blivit gammal nog att uppskatta solens strålar även när det som i dag blåser iskallt och är isigt på trottoarerna. Moget av mig. 
Antar att det ingår att städa lite när man är ledig, så ska göra det nu. PUSS!
”Och jag träffar nån från förr som väcker nåt som legat dött, man är ett däggdjur”
Rubrikcred till Säkert!
 
Hej och välkomna till Ellen Matildas mycket inaktiva blogg. Hoppas att ni mår bra!
Med mig är allt fint, tror jag. Januari är förbi, nästa årstid på tur är vår, jag har en ledig fredag och har fått förlängt kontrakt på SVT. De yttre omständigheterna är alltså fem plus. Och inombords känns det också rätt härligt. Jag är nog så tillfreds som det är möjligt att vara den 3:e februari, och den värsta prestationsångesten á la "jag är ny på jobbet och måste visa allt jag kan i en smäll" börjar så sakteliga lägga sig. 
Min vardag består just nu av massa kvällspass på jobbet, frukosthäng med vänner, lite Friskispass här och där, promenader och allt sådant där man måste göra – tvätta, städa och handla något att käka. I lördags hade jag en liten januarifest, eftersom det är viktigt med lite party den här tiden på året. Så fint att samla ett gäng vänner i mitt lilla Vasapalats.
I dag har jag startat dagen med en supertidig frukost på Hagabageriet tillsammans med Tuva. Mysigt, om än något halvjobbigt att masa sig upp 06.25 efter kvällsjobb. Men nu är det helg! Jag planerara att vara hemma, sova ut, se på På spåret, ta det luuuugnt. Har inte några särskilda planer alltså, vilket ändå känns skönt. 
Nu: Bilder! Följ mig på Insta om ni vill se mer!