Ellen Matilda

Funderingar jag funderar den första september
Hejsan vänner. I dag är det den första september och tre hela månader har passerat sedan sommaren startade. Nu är den slut, allas vår favoritårstid, och snart kommer kall krispig höstluft att fylla lungorna när man morgonpromenerar. Jag sitter i min soffa, viftar med fötterna och låter tårna snudda vid en ny fluffig matta som pryder lägenhetsgolvet sedan ganska exakt ett dygn tillbaka. 
 
Det är min andra vecka i Stockholm sedan Dalarna och SVT hände, och på ett sätt är jag nog fortfarande rätt.. omtumlad. Under dessa två veckor har jag nämligen inte bara varit hemma i stan, utan också svängt förbi Luleå och Västerby. Och om vi ser tillbaka på sommaren kan vi konstatera att jag har rest och rest och rest. Trots heltidsjobb större delen av tiden har jag varit i Göteborg och sett Håkan, firat lillebrors student i Ludvika, semestrat på Gotland med Tuva, firat midsommar i Kungsberg, gått på Coldplay i Stockholm, haft gulddagar i Västerby tillsammans med Amanda, avnjutit Dalahelger och Stockholmshelger, levt skärgårdsliv i Nynäshamn, sprungit Midnattsloppet, hälsat på Amanda i Lule, samt gått på födelsedagsfest vid sommarstugan. 
 
Ja, jösses. Det där var i stort sett samtliga sommarhelger, minus den då jag spelade minigolf med Oskar, den då jag planterade om en hortensia som senare dog (någon helg måste ju vara lite mindre händelserik) och den då jag intervjuade Lasse Berghagen i spöregn. 
 
Nu kanske en ny fas i mitt liv börjar, eftersom jag för första gången sedan år 2000 inte har en skola att gå till. Hösten är kommen men jag har ingen självklar väg att vandra, jag kan ta mig tid att känna efter och göra sådant som jag känner för.
 
Denna vecka har jag renoverat en gammal byrå som farfar och farmor beställde från Hedemora möbelfabrik back in the days, förmodligen på 1940- eller 1950-talet. Gammal gulnad cremevit färg har ersatts av en ljust pudrig lilarosa nyans som går så bra ihop med lägenhetens ljusgrå väggar, och de gamla träknopparna har fått flytta på sig till fördel för mässingsfärgade från H&M Home. Resultatet är nästan över förväntan bra. Byrån är snygg på ett modernt sätt, men har samtidigt behållit sin charm (obs, den är INTE shabby chic:ig). Elegant, tyckte Oskar när jag skickade en bild till honom. 
 
En bild på byrån dyker väl upp någon dag snart, när jag har återförenats med min kamera som just nu är hemma hos mamma och pappa. Så länge bjuder jag på en bild från midsommar och en från Nynäsplayan Sängholmen.