Ellen Matilda

Sensommardagar med vänner och solsken
Hej vänner. De härliga sensommardagarna fortsätter att avlösa varandra och jag fyller dem med massa kompishäng och utflykter. I tisdags bjöd Tuva och Filip på vegansk ceasarsallad och spelkväll. De har ett spel som heter "När då då?" som går ut på att placera olika mer eller mindre historiska händelser i tid. Trots att vi har spelat flera fånger de senaste veckorna är jag inte ens i närheten av att tröttna. Det är så roligt!
 
Innan jag drog hem till Tuva och Filip tog jag mig äntligen tid att fota min nyrenoverade byrå. Så ja, här är pärlan! Färgen framstår oftast som vit, men är egentligen i en ljus, ljus rosalila nyans. Knopparna kommer från H&M Home och väskan är ett nytillskott från Zara. Himla gullig, tycker jag. Och alltså byrån, jag är så nöjd med den. 
 
I går åkte jag ut till Amanda i Bagis. Vi hade bestämt att göra en utflykt i Nackareservatet, som ligger ett stenkast från Amandas och Filips nya lägenhet. Kaffe på klipphällar, maffiga ekar och solsken ramade in vår promenad på bästa sätt. Vi valde vägar lite allteftersom och det var verkligen så härligt att komma ut i riktig natur. Kvällen avslutades med panikhunger som närapå hann övergå i apati innan vi styrde upp en middag, haha. Men när maten väl var klar blev det både indisk daal och äppelpaj by superkocken Amanda.
 
I dag har jag och Aino traskat omkring i Vasastan och catchat up den senaste tiden. Efter att ha pluggat ihop i tre år känns det himla fint att nu få träffas inne i stan i stället för på pendeltåget till Södertörn. 
Höstmåndag
Hejsan hörni. Årets första höstmåndag skulle starta klockan sju, men på grund av trötthet och halsont somnade jag om till kvart över åtta. Inget som slår an en jättepositiv ton för veckan direkt. Har dock ätit min godaste smoothie bowl någonsin till frukost och avrundar nu det hela med en kopp te, så den här dagen och veckan kan säkert bli fin ändå. 
 
Himla typiskt att bli lite sjuk när lugnet lägger sig efter en intensiv vår och sommar. Kände förkylningen komma redan förra veckan, men sedan blev jag bättre och beslutade mig för att faktiskt springa Tjejmilen i lördags. Jag anmälde mig för ett par veckor sedan, hög på endorfiner och pepp efter Midnattsloppet. I lördags vaknade jag dock med "neeeeeej" som enda känsla inför det stundande varvet runt Djurgården, haha. Är därför mycket nöjd med att jag genomförde den lille milen, och min tid på 53 minuter känns helt klart godkänd. 
 
Kanske inte så intressant egentligen, men oavsett om man sprang Tjejmilen eller inte, så tycker jag att man ska känna till detta: Goodiebagen innehöll sådana där dentalsticks som man ger till hundar. Arrangörerna av Tjejmilen förutsätter alltså att samtliga anmälda känner minst en hund med tandstensproblem. Eller va? Hahah.. så knäppt.
 
Jag är verkligen inte den som blir upprörd över dåligt goodiebagsinnehåll, men om jag själv skulle sätta ihop produkter skulle jag försöka att ta sådant som de allra flesta kan ha nytta av. Sedan handlar det så klart om vilka sponsorer man har och yada yada. Nästa år kanske man får en burk kattmat eller ett sådant där hjul som hamstrar springer i. Haha, skulle vara himla festligt, faktiskt. 
 
Nu ska jag göra mig i ordning för en lunch med Tuvster, som åker till New York på torsdag. Måste säga att jag är lite avundsjuk.
Funderingar jag funderar den första september
Hejsan vänner. I dag är det den första september och tre hela månader har passerat sedan sommaren startade. Nu är den slut, allas vår favoritårstid, och snart kommer kall krispig höstluft att fylla lungorna när man morgonpromenerar. Jag sitter i min soffa, viftar med fötterna och låter tårna snudda vid en ny fluffig matta som pryder lägenhetsgolvet sedan ganska exakt ett dygn tillbaka. 
 
Det är min andra vecka i Stockholm sedan Dalarna och SVT hände, och på ett sätt är jag nog fortfarande rätt.. omtumlad. Under dessa två veckor har jag nämligen inte bara varit hemma i stan, utan också svängt förbi Luleå och Västerby. Och om vi ser tillbaka på sommaren kan vi konstatera att jag har rest och rest och rest. Trots heltidsjobb större delen av tiden har jag varit i Göteborg och sett Håkan, firat lillebrors student i Ludvika, semestrat på Gotland med Tuva, firat midsommar i Kungsberg, gått på Coldplay i Stockholm, haft gulddagar i Västerby tillsammans med Amanda, avnjutit Dalahelger och Stockholmshelger, levt skärgårdsliv i Nynäshamn, sprungit Midnattsloppet, hälsat på Amanda i Lule, samt gått på födelsedagsfest vid sommarstugan. 
 
Ja, jösses. Det där var i stort sett samtliga sommarhelger, minus den då jag spelade minigolf med Oskar, den då jag planterade om en hortensia som senare dog (någon helg måste ju vara lite mindre händelserik) och den då jag intervjuade Lasse Berghagen i spöregn. 
 
Nu kanske en ny fas i mitt liv börjar, eftersom jag för första gången sedan år 2000 inte har en skola att gå till. Hösten är kommen men jag har ingen självklar väg att vandra, jag kan ta mig tid att känna efter och göra sådant som jag känner för.
 
Denna vecka har jag renoverat en gammal byrå som farfar och farmor beställde från Hedemora möbelfabrik back in the days, förmodligen på 1940- eller 1950-talet. Gammal gulnad cremevit färg har ersatts av en ljust pudrig lilarosa nyans som går så bra ihop med lägenhetens ljusgrå väggar, och de gamla träknopparna har fått flytta på sig till fördel för mässingsfärgade från H&M Home. Resultatet är nästan över förväntan bra. Byrån är snygg på ett modernt sätt, men har samtidigt behållit sin charm (obs, den är INTE shabby chic:ig). Elegant, tyckte Oskar när jag skickade en bild till honom. 
 
En bild på byrån dyker väl upp någon dag snart, när jag har återförenats med min kamera som just nu är hemma hos mamma och pappa. Så länge bjuder jag på en bild från midsommar och en från Nynäsplayan Sängholmen.