Ellen Matilda

Ett år i idylliska Röda bergen
Just hemkommen från en regnig promenad i Hagaparken konstaterar jag än en gång för mig själv hur sinnessjukt snabbt tiden går. Att vi är mitt i hösten, att allt som nyss var grönt nu är gult och rött, att vinden känns hård mot kinden och att skymningen kommer vid 16-tiden när vädret är mulet.. Jag får en smärre livskris när jag tänker på att ett helt år har passerat sedan allt det där hände sist, då när Röda bergens gulligaste lägenhet lades ut på Hemnet och jag och Madde tog tunnelbanan till S:t Eriksplan för att spana. 
Min stora inneboende tidspessimist såg till att vi var i god tid. Vi google maps:ade oss fram till rätt gata, konstaterade att porten ännu var låst och gick sedan en sväng genom okända kvarter medan vi väntade på att visningen skulle börja. När vi kom tillbaka kunde vi ta trapporna upp och kliva in i den lägenhet som jag i dag kallar min. 
Att se bilderna i bostadsannonsen var egentligen tillräckligt för att veta att denna lägenhet var den rätta. Jag minns hur jag studsade på min stol första gången jag såg den, energin i mina steg efter visningen och den genuina glädjen jag kände när jag två dagar senare var på väg till mäklaren för att skriva kontrakt. Fina Vasapalatset, vad jag är glad att du blev min!
 
Rosendals trädgård
Hej hörni! Jag tänkte att jag kunde berätta lite om min superfina helg. Mamma har varit här och hälsat på och det har verkligen varit hur mysigt som helst. Vi har druckit vin och pratat, samarbetat med krångliga korsord, ätit goda frukostar, gått i affärer, suttit på café, sprungit i Hagaparken och ätit vegansk middag på restaurang. Min mamma är en av de allra viktigaste personerna i mitt liv och jag är så glad över att vi har en sådan nära relation. Det är så fint att vi kan peppa och inspirerar varandra, hitta på roliga saker, prata, vara tysta, bli irriterade och sedan snabbt sams igen. 
I söndags, efter varsin smoothie bowl och avokadoknäcke, traskade vi i väg med Djurgården och Rosendals trädgård som mål. Många, till exempel Amanda, har pratat om hur fint där är. Och ja, jag håller med! Mamma och jag spanade på olika äppelprodukter i butiken, fikade, tittade på växter och vinkade till säsongens sista trädgårdsblommor. 
Utflykten var så, så lyckad och mysig. Jag rekommenderar verkligen alla att göra ett besök. Man kan nästan säga att Rosendals trädgård är Stockholms motsvarighet till Leva Kungslador utanför Visby, där jag och Tuva var i somras.