Ellen Matilda

Jag är hemma!!
OMG. På riktigt. Det här är det skönaste som hänt på länge. Jag är hemma i Stockholm, i mitt bästa Vasapalatset där allt är lugnt och fint och blommorna blommar. Älskar detta så mycket.
 
Gjorde alltså min sista praktikdag på SVT igår. Och alltså åh, alla var så fina och snälla. Det har de i och för sig varit hela tiden, men igår kände jag mig särskilt uppskattad. 
 
Väl tillbaka i Stockholm kom Amanda hit och drack cava. Vi konstaterade att det snart, snart, snaaart är sommar och att vi är grymma som klarar så himla mycket hela tiden. 
 
Nu är det lördag och mitt huvud känns lite bakistungt. Jag har sovit länge i min egen säng och sitter nu och ser ut över min halvstökiga lägenhet. Så nöjd! Ska ta en dusch, klä mig i spenderarbyxor och sedan dra ut på stan. 
 
Kram kompisar. 
Den svenska våren och prestationsångesten
Värmebölja i Stockholm vs. blötsnö i Ludvika.. Helgerna kan minst sagt ha olika karaktär. Idag sitter jag i mitt gamla rum hemma hos mamma och pappa, lyssnar på Fleetwood Mac och överväger att kanske, kanske skriva klart mina praktikrapporter. Får se om jag lyckas ta mig samman.
 
För övrigt rullar livet på med superlånga dagar på SVT Nyheter Dalarna. Stundtals har jag sådan prestationsångest att jag knappt klarar av att existera, men igår tyckte jag faktiskt att jag var duktig. Skönt att få känna så en liten stund. 
 
Här är bilder från ett Valborgs- och födelsedagskalas hemma hos Tuva, samt en påskhimmel. 
 
 
Fina grejer
Jag kliver av tåget i Stockholm när den första sommarvärmen är på besök. Med utomlandskänsla går jag hem genom stan och finner att mitt kvarter är det allra grönaste. 
 
Morgonen efter äter jag frukost med Amanda på Pom och Flora. Trots att klockan bara är nio kan vi sitta ute utan att frysa. Med färskost- och avokadomackor i magarna går vi vidare till Coffice för att plugga och dricka kaffe. Lunch äter vi i Vitabergsparken och sedan promenerar vi hem till Amanda i Årsta och pluggar en stund till. 
 
Det blir fredag och i sorlet på stadsbibblan får jag ro till att skriva praktikrapport och en jobbansökan. När kvällen kommer möter jag upp Amanda vid Mariatorget eftersom vi bestämt att äta kvällsmat i Ivar Los park. Vi följer vår plan och går all in med jordgubbar, cava och storslagen utsikt. Sedan sitter vi länge på Dovas. Jag gestikulerar engagerat med händerna och slår av misstag sönder ett champagneglas. Som tur är har jag redan druckit upp.