Ellen Matilda

När ett elefantöra blev till nio
Jag vill inte skryta (haha), men jag har faktiskt riktigt gröna fingrar. De allra flesta blomster som kommer in i mitt hem blir långlivade. Ett bra exempel är det här elefantörat som jag köpte i Katrineholm i höstas. Den första tiden, då jag fortfarande bodde på Mosebacke, fick den nöja sig med att ha en Ikea-matlåda som kruka. Sedan har den uppgraderats successivt och planterats om både en och två gånger. I dagsläget bor den i en gyllene kruka i ett hem där det kryllar av barn och barnbarn. Hela åtta stycken sticklingar har den genererat hittills – så många att jag för ett par dagar sedan fick lov att plantera ut dem i konstiga behållare som vinglas och äggkoppar.  
 
Här ser ni några av familjemedlemmarna. Just nu har jag tre i rumsfönstret, fem i köksfönstret och en på köksbordet. I födelsedagspresent ska jag önska mig krukor.
 
#1 - Amanda

Du är välkommen hem till Årsta för att ta hand om min elefantöra. Den är ständigt lidande. Hoppades på att ha gröna fingrar men hmmmm nej e bara tankspridd. Haha

Svar: Haha, lovar att vattna den lite nästa gång jag hälsar på!
Ellen Matilda

#2 - johanna

åh om en hade det ändå. mina fingrar är nog så ogröna de kan bli. har bara kaktusar numera, men har nog lyckats ta död på dem med snart.

Svar: Kaktusar är ju också blommor, haha. :)
Ellen Matilda

#3 - Linnea Aurora

Alltså jag vill SÅ vara en blomperson. Måste satsa någon gång.... någon gång, ack!

Svar: Haha, köp några blommor och kör!
Ellen Matilda

#4 - lovisa

åh sicket lyx! elefantöron är ju asfina ju!

Svar: Ja, eller hur, och så ekonomisk blomma när den bara förökar sig och förökar sig, haha.
Ellen Matilda

#5 - Ellen Lindberg

älskar elefantöra! bästa växten. en av våra plantor hade sju sticklingar när vi kom hem från vår semester i somras, helt galet!

Svar: De är bäst! Man blir så imponerad över växtkraften?! Haha!
Ellen Matilda