Ellen Matilda

När ett elefantöra blev till nio
Jag vill inte skryta (haha), men jag har faktiskt riktigt gröna fingrar. De allra flesta blomster som kommer in i mitt hem blir långlivade. Ett bra exempel är det här elefantörat som jag köpte i Katrineholm i höstas. Den första tiden, då jag fortfarande bodde på Mosebacke, fick den nöja sig med att ha en Ikea-matlåda som kruka. Sedan har den uppgraderats successivt och planterats om både en och två gånger. I dagsläget bor den i en gyllene kruka i ett hem där det kryllar av barn och barnbarn. Hela åtta stycken sticklingar har den genererat hittills – så många att jag för ett par dagar sedan fick lov att plantera ut dem i konstiga behållare som vinglas och äggkoppar.  
 
Här ser ni några av familjemedlemmarna. Just nu har jag tre i rumsfönstret, fem i köksfönstret och en på köksbordet. I födelsedagspresent ska jag önska mig krukor.
 
Ljuvligaste midsommarfirandet
Hej kompisar! Mår ni bra? Jag mår strålande efter ett magiskt midsommarfirande i Kungsberg. Dagen, kvällen och natten bestod av mysiga förberedelser, tipspromenad, femkamp, god mat, tårta och uppehållsväder(!!). Och som om det inte vore nog gjorde vi superbra kransar! Jag, som tidigare har haft en bild av att jag absolut inte kan binda en vettig blomsterkrans, är nästan orimligt nöjd med detta.
 
Igår vaknade vi till 25-gradig värme och solsken, så efter en sen frukost åkte vi och badade i en liten pöl vid namn Baddammen. Senare tog jag tåget till Borlänge, blev upphämtad av Oskar och drog vidare till sommarstugan. Myselimys! 
 
Imorgon är det dock finito med ledigheten och hejhej SVT, men det blir bra det med. 
 
Stockholmstorsdag med Amanda
Vid nio på torsdagsmorgonen mötte jag upp Amanda på Söder. Vi promenerade till Pom och Flora för att äta världens bästa frukost. 
 
Amanda var glad och somrig i ljusa jeans och vit tisha. Mellan samtal om sommarplaner, livet och annat kul som händer, sippade hon på en jordgubbssmoothie med kokosflingor. Snacka bra start på dagen!
 
När värmeslaget var nära (luften stod i princip still inne på Pom och Flora) traskade vi iväg längs Götgatan för dagens första besök på Monki. Därifrån fortsatte vi ner till city och gjorde de obligatoriska stoppen på Biblioteksgatan, det vill säga Cos och & Other Stories. Jag köpte inget som tur var, men provade i alla fall någon sorts vit sommardröm. Har dock redan fixat en finfin klänning att ha idag! Visar den vid ett senare tillfälle.
 
Efter ett nytt Monki-besök, denna gång på Kungsgatan, blev vi hungriga igen och styrde stegen mot Hälsocaféet. Ääälskar att välja egen sallad. Ääälskar att sitta på uteservering. Ääälskar sommaren. Ääälskar att kompishänga i flera, flera timmar.
 
Och snart blir det tid för sådant igen, i början av juli kommer nämligen Amanda till Dalarna och hälsar på. Så himla, himla kul att få visa upp Sveriges framsida!! :)) Senare, i augusti, ska jag åka upp till henne i Luleå och se vad Norrbotten har att erbjuda. Det känns jättekul och lite spännande, särskilt med tanke på att jag i dagsläget inte har varit högre upp i landet än Åre.. Och då är alltså Östersund mitten av Sverige..? Sjukt! 
 
Påtal om Norrland, typ. Om en stund sätter jag mig på tåget med Madde och Walid och åker dit, till Kungsberg en bit utanför Sandviken. Där ska vi fira midsommar med ett gäng härliga personer, så jag känner mig säker på att dagen kommer att bli fin. Hoppas att ni också får det mysigt! 
 
Ps. Ni får jättegärna följa mig på Instagram, där jag heter @ellennordin.