Ellen Matilda

Minigolf, glass och pokémons
Vid tolvtiden idag hämtade jag upp min lillebror Oskar vid vår sommarstuga i Västerby. Vi hade bestämt att göra en utflykt till Dala-Husby, ett fint ställe vid Dalälven där vi spelade minigolf en mulen sommardag för kanske tio år sedan. Under mina bilturer till och från jobbet har jag passerat i närheten och tänkt en del på den gången, så i veckan frågade jag Oskar om vi kunde åka dit igen. 
 
På grund av lite dåligt minne åkte vi fram och tillbaka flera gånger längs riksväg 69 innan vi hittade rätt avtagsväg. En viss irritation uppstod, men medan vi letade hann vädret i alla fall bli varmt och soligt.
 
Väl på plats spelade vi den tolv hål långa äventyrsbanan, vilken var sig rätt lik. Vi slog inga banrekord, men lyckades förmodligen bättre än förra gången. Och viktigast av allt: Nostalgin flödade.
 
Bäst gick det för Oskar, som vann med 37 slag mot mina 42. Här har ni ögonblicket då han inser att han vunnit, haha. 
 
På vägen till minigolfbanan upptäckte vi att det fanns pokémons vid Dala-Husby kyrka, så efter varsin glass gick utflykten vidare dit. Sedan hann vi även med att leta pokémons inne i Hedemora ett tag. Och alltså, åh, hur kul är inte det här med pokémonletandet? Så himla knäppt och härligt. 
 
Ja, ungefär så har min lediga lördag sett ut. Fint att få en heldag med lillebrorsan, tycker jag, för om bara en månad flyttar han upp till Umeå för att plugga. Stora, lilla, fina, Oskar. Som jag gillar den killen!