Ellen Matilda

Brunchin in Hjorthagen
 
 
 
Kolla här va, brunchbilder från Hjorthagen! Har verkligen haft världens skönaste dag. Vaknade vid nio, gjorde kaffe och tog en dusch. När jag var klar, typ elva, promenerade jag ut till Tuva och Filip och åt brunch med dem. De hade fixat så mycket goda grejer, såsom veganska pannkakor med jordnötssmör, kokosgrädde och bär. Nom, nom.
 
När vi var mätta och belåtna gick vi till Myrorna och spanade efter soffbord, kappor och skridskor. Det blev dock inga fynd för mig, vilket var lika bra med tanke på att jag försöker ha en billig helg. Har till exempel bestämt att jag inte ska köpa någon ny mat förrän tidigast måndag. Efter flera år med minimala kylskåp är jag van att småhandla, något som inte blir så ekonomiskt i slutändan. Därför jobbar jag nu på att vara kreativ med det jag har, kombinera roligt och ta till vara. Bästa grejen är morötter, som gör sig lika bra råa som i soppa eller ugnsrostade. Att 500 gram endast kostar åtta kronor är inte heller helt fel.
 
Hur som helst, åter till min lördag. Efter secondhand-rundan tog vi tuben in till tc, varifrån jag traskade hem, bytte om till snabba kläder och sprang min Kungsholmsvända. Nu sitter jag i soffan med datapatan och letar godingar i Oskars Spotify-lista. Hoppas att ni får en fin kväll.
 
Ett lite oklart inlägg om veckans oro
Hej kompisar. 
 
Vilken vecka det har varit. Ångestnivå stundtals skyhög, stundtals hanterbar. Jag har ju trots allt blivit bättre på det där med oro och nervositet. En situation som för tre år sedan kunde få mig att bryta ihop och näst intill självdö, kan nuförtiden passera helt okej. Bakom framgången ligger det fina att jag har lärt mig att tidsbegränsa min nervositet. Som i måndags till exempel, då jag lämnade stressen över exjobbet för en stund och gled omkring på skridskor istället.
 
Ovanpå oron över examensarbetet finns ett lager av klassisk framtidsångestFrågor och funderingar om vad jag ska göra efter den 3:e juni hopar sig som regnmoln på midsommar. Självklart vet jag att jag bara borde leva i nuet och njuta av den sista tiden som student, men jag antar att vi alla kan skriva under på att det sällan är så enkelt. Jag vill hålla koll, förbereda mig, planera, få klarhet i hur allt ska bli, vara one step ahead (ni vet som Ludvika, lol..).
 
Avslutar med en vinterbild. Varsågoda! IMG_3104
 
 
"För du, yeah, du är på riktigt"
Ja.. men då kanske det är dags för ett litet blogginlägg. Jo, jag tror nog det.
 
- paus för att bläddra i hjärnan efter saker att berätta och i mobilen efter eventuella bilder att visa -
 
Sedan vi hördes sist har en helg med lite blandat innehåll passerat. I fredags tog min kompis Natalie tåget från Borås och kom hit och hälsade på. Vi lagade lax, drack lite vin, rev ner mitt nya köksbord (kexväggar ftw..) och pratade om livet och sådant som hänt sedan sist. På lördagsförmiddagen klev vi ut i kylan och traskade in till city. Jag köpte ett stycke supervarm tröja på Samsoes rea (SÅ välbehövligt i detta väder, men OJ vad den kliar och sticks) och sedan åt vi en sen lunch på ett café. På kvällen mötte vi upp Madde och Walid för en obligatorisk middag på Chutney. Bra sällskap + god mat = succé! Dagen avrundades med ett glas vin i en bar samt lite nattlig proviantshopping på Seveneleven (förtäring av alkohol kräver ett visst intag av nötter, det är sen gammalt).
 
I måndags startade den nya terminen i skolan - med besked. Haha.. Under arbetet med C-uppsatsen har jag inte hunnit tänka mycket alls på examensarbetet, som alltså kan sägas vara den praktiska slutuppgiften på min utbildning. Denna avsaknad av planering gör att läget känns en aning svajigt just nu. Ångest, ångest, ångest. Jag kan jobba självständigt och göra utmanande arbeten på en redaktion, men jag kan tydligen inte tänka på mitt eget examensarbete utan att freaka. Stabilt :)) Är dock lugnare ikväll än vad jag har varit, och efter imorgon borde det mesta falla på plats. Det här är min sjätte och sista termin.. woah, woah, woah!
 
Övrigt att berätta: Jag har åkt skridskor! Det trodde ni inte, va? Vi har pratat om det ett tag nu, jag, Tuva och Filip, så när Filip igår skrev att han tänkte åka bestämde jag mig för att hänga på. Vi åkte i Vasaparken, gled runt bland proffsiga barn och våghalsiga äldre män. Jag hade en lånad utrustning i form av Oskars blåglittriga hockeyhjälm från 1999 och skridskorna han hade på lågstadiet. Ändå fashion, tyckte jag.
 
Nu ska jag lyssna på Hanapee's otroliga podcast. Gör det ni också, om ni inte är sugna på Little Jinder + Markus eller Jonathan Johansson. Rubriken är förresten från den sistnämndes nya låt. KRAM!