Ellen Matilda

Helgens musiktips: Amanda Bergman
Hej allesammans. Glad lördag!
 
Jag vill bara kika in och ge er helgens förmodligen bästa musiktips: Amanda Bergmans solodebut Docks! Albumet är sprillans, släpptes igår och innehåller tio mycket harmoniska spår. Soundet är ungefär detsamma som med Amason, men har också likheter med The War On Drugs. Särskilt i Flickering Lights får jag intrycket av att Amanda har lyssnat en del på dem, då låten både gällande driv och uppbyggnad har mycket gemensamt med An Ocean In Between The Waves
 
Favoritspår: Falcons, Golden och Flickering Lights är härliga om man åker pendeltåg till Flempan eller går med snabba steg längs Karlbergsvägen. De lugnare låtarna är jag inte helt inlyssnad på än, men spontant känner jag att de borde passa utmärkt till en kopp te. 
 
Over and out. Nu ska jag snart möta upp bror!
 
Plötsligt är det fredag
Hej allesammans.
 
Idag är det fredag, minus två grader och tvättid sju till tio. Lite senare ska jag till skolan för veckans sista plugg, vilket känns konstigt med tanke på att det nyss var måndag? Knasigt, men tiden brukar gå fort när jag har fullt upp med allt möjligt. De två senaste dagarna har jag hängt mycket i skolan och redigerat reportage tillsammans med Fanny, och det är ungefär vad vi ska ägna oss åt även idag. 
 
Här kommer bilder på veckans bästa drycker, närmare bestämt en frukostsmoothie och mitt livs första matchalatte. Och alltså latten var så-hå god? Var lite bekymrad när jag beställde den eftersom jag egentligen är en sann kaffetjej, men jag kan helt klart vänja mig vid att dricka matcha ibland. Bilden är förresten från igår, då jag och Aino slog oss ner vid ett bord på Kaffeverket för att prata ikapp den senaste månaden.
Energinivå noll
Efter flera timmar av reportageredigering blir hjärnan blank och kinderna feberrosiga. Tröttheten infinner sig. Vabruari, skriver en kompis i ett meddelande, och jag tänker att jag vill att mamma ska komma hit och ta hand om mig. Lyckas trots denna önskning styra upp en tvårättersmiddag. Först äter jag havremjölk med müsli och salt, sedan grönkålschips. Kulinariskt! Yeah! Nämnas bör att jag därefter är duktig på riktigt och lagar quinoa och champinjoner till morgondagens matlåda. Aktiviteten sker till tonerna av denna låt och med vissa pauser för att ligga raklång på golvet. 
 
Nu bläddrar jag i bloggar utan att riktigt orka läsa. Ska snart se på Grammisgalan, men först tvätta håret :))
 
Ps. Om Mumin flyttade till Vasastan skulle han bergis bosätta sig här.