Ellen Matilda

Mitt musikår 2016
Året lider mot sitt slut och precis som jag brukar tänkte jag med Spotifys hjälp summera mitt musikår. Häng med!
I år har jag ägnat 27 597 minuter åt att lyssna på musik och mest har jag lyssnat på lördagar. Mitt lyssnande har omfattat 511 artister/band och 983 låtar. 
 

De här tre "dängorna" är mina mest spelade låtar. Jag är inte förvånad. Second Hand News och Star förknippar jag med att åka till Södertörns högskola, försvara C-uppsatsen samt promenera snabbt genom Stockholm. I sprickorna kommer ljuset in är sensommar, höst och tunnelbana över Skanstullsbron. 
 

Håkan är som vanligt en av mina mest spelade artister.
 


Haha ja, självklart toppas genrelistan av indierock. Det är sedan gammalt. För övrigt har jag lyssnat på ovanligt mycket bekymmerslös pop i år, och tydligen också en hel del singer-songwriter-musik?? Oh well. 
Här kan ni läsa om mitt musikår 2015 och här kan ni läsa om 2014. 
New hair

Bilder på temat "När man är nyklippt och supernöjd", haha. I onsdags kilade jag iväg till Hall Sthlm på Valhallavägen och lät duktiga Stina kapa 15-20 centimeter av mitt hår. Detta skedde inte en dag för tidigt, jag känner mig som en ny människa nu. Ellen 2.0 – lite bättre, lite kaxigare, lite mer fab.
Att Tuva satt i frisörstolen bredvid gjorde besöket extra trevligt, då vi kunde ha ett samtal alla fyra, två kunder och två frisörer. Himla lyxigt sätt att umgås på. I recommend!
 
Ett härligare liv
Halla?! (meldingslyd)
Haha, jag har verkligen tittat för mycket på Skam de senaste veckorna. Men alltså OJ, vad bra det är. Skam och låten Aleine, som jag tipsade om för några veckor sedan, har fått mig att börja äääälska Norge. Jag tyckte gott om vårt västra grannland redan innan, men nu alltså, NU! 
Åh, åh, ÅH, vad fint och härligt mitt liv är! Jag bor i den bästa staden, där mina närmaste vänner också bor. Jag gör roliga saker, utmanar mig själv, är modig, lyckas, tillåter mig själv att njuta och säger ja istället för nej när något spännande dyker upp.
Det här året har jag kämpat och bitit ihop i de lägen där det har behövts. Samtidigt har jag sagt nej till och valt bort sådant som inte ger mig någonting, som sprider negativ energi och som jag helt enkelt inte vill lägga tid på. Meget hållbart. Min tillvaro har blivit finare och mer tillfredsställande. 
 

Här är en bild signerad den så kallade snökanonen som slog till den 8:e november. Jag var på valvaka i Hjorthagen hela natten, och fick sedan pulsa hem i 40 centimeter djup snö framåt morgonkvisten. Där och då kändes det verkligen som att leva i en förändrad värld, med Trump som president och väder á la Nordpolen. 
 


I slutet av november firade jag, Tuva och Filip att jag fått jobb på SVT. Måndag med guldkant!
 


Igår, den 15:e december, såg jag Kent för första och sista gången. Så, så magiskt att höra Hjärta, Mannen i den vita hatten, Andromeda och Dom andra framföras liv. Är pepp på mer konsert nu och ser så mycket fram emot nästa vecka då jag, Tuva och Filip ska se Håkan i Malmö!!