Ellen Matilda

Maaaaaniskt
Hejsan.
 
Vad gör ni? Jag lyssnar på Like I Can med Sam Smith. Det är ett maniskt lyssnande vi pratar om, vänner. Låten snurrar om och omigen och jag tröttnar aldrig. Gör verkligen så med all musik just nu, det vill säga lyssnar som besatt. Efter att i två veckors tid varit helsåld på Hello med Adele (och även kört en del Shine A Light med Rolling stones och Love me like I'm gone med Deportees) är det nu bara, bara, bara Like I Can som funkar (för övrigt komiskt hur jättesist på bollen jag är med att gilla den). Ni vet när man vill starta om låten från början innan den ens tagit slut? Så är det! Och jag vet inte varför, men det är väl härligt i någon mån. Älskar den där känslan av att vilja ha en låt hela, hela tiden, gärna intravenöst i armen när en lyssningspaus måste göras för sömn och sådant.
 
En sak som inte är helt hundra med denna besatthet är dock all julmusik som jag missar att frossa i. I och med att första advent var i helgen är det ju nu fritt fram att så att säga go crazy med lusselelle och co. Är det rimligt att jag redan känner mig stressad? Hur, jag undrar HUR, ska jag hinna allt jag vill hinna denna decembermånad?
 
Nåväl. På C-uppsatsfronten är läget stabilt och vid utgången av denna vecka kommer som sagt ett supernice utkast att finnas. På fredag åker jag förresten till Dalalalalalarna för att besöka SVT samt julmysa med min familj. Kul blir det, hoppas jag.
Nu börjar det!!
Hejhej.
 
Sedan någon form av modemkrasch förra veckan lämnar internetuppkopplingen här hemma en del övrigt att önska. Uppkoppling, förresten.. nedkoppling är vad som gäller. Men nu verkar det funka, så om jag skyndar mig att skriva kanske jag hinner publicera något.
 
Har haft en skön dag: Sovit länge, ätit frukost länge, mött upp Madde, köat länge till konstfacks julmarknad, handlat finfin poster med norrsken och rävar på (visar när jag ramat in och spikat upp den i nylägis), spelat julmusik och dammsugit en sväng. Nu ska jag strax bege mig hem till Tuva och Filip för spelkväll med glögg och pepparkakor. SÅ mysigt!! KRAM
Kan någon bara ge mig ett glas vin?
Hejsan.
 
Japp, dags att komma nu, va? Haha lalala, jag vet inte vad jag ska skriva. Orsaken är sannolikt att jag har tömt veckans kvot av skrift i den lille C-uppsatsen, den är nämligen snart klar. Alltså, att kunna se ett slut på projekt "Lydia och Ellen forskar" känns SÅ härligt. Inte för att arbetet inte är kul och intressant, utan mest för att jag på förhand (ungefär sedan någon gång på gymnasiet) har tvivlat starkt på att jag någonsin skulle kunna skriva och slutföra en C-uppsats. Tur att vi är såååå duktiga (haha, skryt) och förmodligen kommer att ha en riktigt bra och komplett utkastversion nästa vecka.
 
Idag har vi varit i Katrineholm och gjort en intervju, och imorgon ska vi skriva det sista på resultatet. När fritid uppstår försöker jag städa upp allt jag stökat ner under långa pluggdagar, träna, tvätta, laga någon mat, umgås och allt annat man förväntas hinna i vardagen. Igår var vi några som gick hem till Erika och hade julmys efter skolan. Den rätta musiken, julgran, pepparkakor, glögg, skumtomtar, skumgrisar (?) osv, osv.
 
Här har ni en lista med decemberig musik, det vill säga de bästa jullåtarna + annat mysigt. December