Ellen Matilda

Tv, tv, tv och lite midsommar
Hej allesammans. Jag började jobba förra veckan och har därför inte haft överdrivet mycket tid och ork att lägga på bloggen. Skrev förvisso inget här när jag var ledig heller, men nu har jag i alla fall en bra ursäkt, haha. Förra veckan bjöd jobbmässigt på lite av en rivstart. Jag får numera göra tv ensam, alltså både sköta kamera och intervjua, så det har blivit en hel del av den varan. I torsdags var jag på en pressträff med Mona Sahlin. Var rätt nervös innan, men när jag hade kommit dit och plockat upp utrustningen kändes det ändå helt okej. Då - dön, dön, dööön - kliver två DN-medarbetare in genom dörren, varav en är Paul Hansen (en prisbelönad, cool fotograf) (min första termin på SH höll han en föreläsning som fortfarande är en av de bästa vi haft)!! Jag bara "oooookej, nu känns det stabilt"..  De var dock jättetrevliga - så klart - och körde inte över mig. Jag fick till och med vara först ut att göra tv-intervju efter själva pressträffen, så när mitt material var filmat och klart kunde jag se och lära av DN-grabbarna. Väldigt kul erfarenhet trots mycket, mycket nervositet. När vi ändå talar om nervositet: I  fredags livesände jag från Ludvikfesten i 35 minuter (!!). Gud, gud, gud, det var verkligen inte härligt. 1. En rätt dålig idé, om ni frågar mig (de som är intresserade av Ludvikafesten går ju dit, och resten av jordens befolkning vill väl inte följa det hela på webben?) 2. Svårt med tidpunkt - antingen är antalet besökare för litet, eller så är folk för fulla för att det ska vara etiskt okej att låta dem medverka i direktsänd tv. Vi var där tidigt, så att fylla sändningens 35 minuter med vettigt innehåll var lättare sagt än gjort. MEN - jag är tuff som gjorde det utan att döden dö. Nu avslutar vi med några midsommarbilder. Det var som vanligt en kall dag, med en klädsel bestående av regnjacka, tjocktröja och jeans, men sällskapet var klanderfritt. Tack för ett idylliskt dygn, Tuva, Filip, Jocke, David och Olivia! IMG_5263 IMG_5265 IMG_5268
Ombytta roller
Kan vi bara ta en stund och begrunda det faktum att mina grannar i detta nu, ett tiotal meter från mitt sovrumsfönster, har en stor födelsedagsfest för två personer som fyller 50. De spelar Icona Pops "I love it" och skriker "but I'm a 90's bitch".. En dj som tror att han är Clabbe drar tillfälligt ner volymen och undrar hur grannarna reagerar, varpå flera svarar att de minsann skiter i kvarterets övriga invånare.  Alltså, detta är så komiskt! Jag som ska upp och jobba imorgon (för sjunde och sista dagen den här vecka, haha) försöker kväva festljudet med en podcast. Dessvärre blir den i sin tur överröstad av Avicii, som inte direkt är en av mina favoritartister. Haha gud, nu kör de "Händerna mot himlen" med Petra Marklund, och av ljudstyrkan att döma sjunger samtliga festdeltagare med.  Jag känner mig så gammal. :'))
Berlin del I
Här kommer ett inlägg om Berlin. Jag kallar det "Berlin del I", men eventuellt kommer inga fler delar att följa. Vi får se! Morgonen den 6:e juni landade Madde, Natalie och jag i Berlin. Stockholms blygsamma sommarnattstemperatur byttes därmed mot 30 grader och sol, vilket nästan var olidligt innan vi fick komma in i vår lägenhet och kunde byta om. Lägenheten vi hyrde låg som sagt i Kreuzberg, en central stadsdel strax söder om "mitte". Första dagen blev ganska konstig eftersom vi knappt sovit någonting och från klockan tolv på dagen gick runt och trodde att det var kväll. Tur att vi vaknade utvilade på söndagen, så att vi då kunde bege oss ut för att upptäcka Berlin. IMG_4863 Vi följde Friedrichstrasse tills vi kom till.. IMG_4866 Checkpoint Charlie! IMG_4881 Sedan gick vi vidare och kom förbi torget Gendarmenmarkt. Där ligger franska kyrkan (bilden), tyska kyrkan samt Berlins konserthus. IMG_4893IMG_4896IMG_4918 Via Unter den Linden tog vi oss bort till Brandenburger Tor. IMG_4922 Där var det full fart med anledning av Champions League-finalen. Ett stort område var avspärrat till fördel för någon typ av festival. IMG_4961 Efter lunch och en sväng i sightseeingbuss gick vi till parken Tiergarten. IMG_4962 IMG_4965 Där var det grönt och lummigt! IMG_5000 Mot kvällen tog vi tunnelbanan till stadsdelen Prenzlauer Berg, som Aino tipsat oss att besöka. Och jag förstår varför hon tipsat, det var nämligen hur fint som helst. IMG_5008IMG_5018IMG_5025 I detta magnifika Prenzlauer Berg drack vi varsin för resan obligatorisk öl, åt god mat, drack drinkar och pratade en himla massa. En bättre söndag, helt enkelt.