Ellen Matilda

Var är julkänslorna?
Hallå, hallå.
 
Snart är det jul, hörrni. Ingen riktig julstämning här dock, trots flera pepparkaksbak, säkert en liter glögg och en hel del julklappsfix. Jag misstänker att avsaknaden av julfeeling kan bero på att jag bara städar och plockar inför den stundande flytten. På fredag lämnar jag Södermalm och flyttar in i en egen lägenhet i Vasastan. Hurra!! Alltså, jag är SÅ glad över detta. Bara en sådan sak som att kunna vinka hejdå till livet som inneboende - yeah, yeah, yeah. Och äntligen kommer det att kännas värt att inreda på riktigt!! Gud, jag ska göra så himla, himla fint i det lilla palatset. Planerar också att laga mycket mat i mitt kök, det vill säga inte bara äta fil eller knäckebröd med avokado hela tiden.
 
Några andra grejer:
* Älskar Musikhjälpen! Följer i radio/svtplay varje ledig minut.
* Älskar julkalendern! Helst ser jag den samtidigt som jag äter frukost.
* Jag och Lydia har fått okej från våra handledare att lämna in C-uppsatsen.
 
image1 (1)
C-uppsats och pepparkaksbak
Hejsan vänner.
 
Vet ni vad? Idag har jag och Lydia skickat en färdig C-uppsats till våra handledare. Om de inte har några invändningar kan vi lämna in hela det 50 sidor långa kalaset på riktigt!! Alltså, vi är SÅ coola - det är åtminstone vad jag vill tycka. Respekten för det här med C-uppsats har dock dalat betydligt under arbetets gång, vilket gör att det inte längre känns som en särskilt big deal. MEN jag vill ändå poängtera att vår uppsats är jättebra, för det är faktiskt vad jag har tyckt idag när vi har lääääääst den på ett sjukt intensivt sätt.
 
Igår var jag, Madde och Walid hemma hos Tuva och Filip och bakade pepparkakor. Jag gjorde deg, Madde och Walid stod för de tv-spelsinspirerade bakformarna och Tuva och Filip fixade resten (Filip sprang till exempel till affären och köpte en kavel innan vi började, haha). När vi hade bakat slut på degen ägnade vi en bra stund åt att dekorera kakorna med kristyr och nonstop. Så klassiskt, så mysigt, så bra. FullSizeRender (1)
Mitt musikår 2015
Hej allesammans (läs: alla ni typ tre personer som vet att jag fortfarande bloggar).
 
Äntligen tillåter Spotify att man summerar sitt musikår, så det är vad jag har tänkt ägna detta inlägg åt.
Hoppas ni gillar!
 
Artist och album
The Libertines, Markus Krunegård, Håkan Hellström, Arctic Monkeys och Lars Winnerbäck = mitt vanliga grabbgäng, så här finns inget att förvånas över. Håkan och Markus låg högt även förra året. Att The Libertines toppar beror främst på att jag lyssnat mycket på deras nya album..
 
Anthems For Doomed Youth dök upp som en sen födelsedagspresent/tidig julklapp någon gång i september. Jag knarkade denna skiva i flera veckor, men har också hunnit med Rastlöst blod (Markus), Beneath the Skin (Of Monster and Men), Days Are Gone (Haim) och AM (Arctic Monkeys). Ingen av skivorna fanns med på 2014 års topplista, trots att flera av dem är ett par år gamla.
 
Låt
 Härskarens teknik var januaris och februaris stora soundtrack. Jag kommer antagligen alltid att förknippa den med medieteknikkursen i HTML och flytten till Mosebacke. Red Eyes är ett guldkorn från förra året (då den placerade sig på nionde plats), The Milkman's Horse en pärla från The Libertines senaste album, Audience Of One någon peppig grej jag brukade klippa gräset till i somras och Va kvar en lägenhetsletarlåt á la hösten 2015.
 
Genrer
Vad vore livet utan indie? Tråkigt? Trist? Inte alldeles, alldeles underbart i alla fall. Var garagerocken kommer ifrån vet jag inte, men jag tycker uppenbarligen om någon musik som klassar in i denna kategori. Listan är rätt lik fjolårets, bortsett från några smärre platsbyten och att garagerocken har kickat ut metropopolis.
 
Årstider
Markus är en viktig person.
 
Enligt sammanställningen har jag i år ägnat 28 000 minuter åt att lyssna på Spotify. Förra året var siffran 28 273 minuter, så mängden musik är i princip oförändrad. 2014 års sammanfattning går att läsa här