Ellen Matilda

Jobb och jeans
Ljuva, ljuva fredagskväll med storstadsbrus från öppet fönster i öronen och en kopp kaffe i handen. Jag spenderade eftermiddagen i skolan, jobbade med "min" student och sådär. Har väl skrivit om det, att jag är mentor till en kille? Ja, jo, det har jag, i alla fall nämnt i förbifarten. Och om ni undrar, det går rätt bra. På vägen hem gick jag förbi Samsøe & Samsøe i Brunogallerian, där jobbar nämligen Tuva. Och alltså åh, hon var så himla proffsig i butiken att jag blev glad och stolt i kompishjärtat. Med en sådan jeansexpert till hands var jag inte dummare än att jag passade på att prova jeans. Mina "svarta" som jag har nu är sedan länge ljusgrå, liksom ljusare än ett par svartgrå som jag testade idag. På grund av dålig ekonomi blev det inget köp, men eftersom de satt som en smäck (vad nu det är, haha) lade jag i alla fall undan dem till en annan dag. Kanske till imorgon, om mamma vill följa med.. :)) Har jag sagt det, förresten? Nä, det har jag inte, så jag gör det nu: MIN MAMMA KOMMER HIT IMORGON!! Fina, fina mamma som jag längtar efter jättemycket, som är den godaste människan jag känner och en av mina allra bästa vänner. Vad vi ska hitta på vet jag inte exakt, men det känns trevligt att bara traska runt och fika lite någonstans, kanske spana på mitt boende (mamma har inte varit här sedan flytthelgen) eller gå förbi på Åsögatan där mamma bodde när hon var lika gammal som jag är nu. Varje gång jag passerar i närheten kollar jag mot porten och försöker föreställa mig hur det såg ut vid mitten av 80-talet.. Nu regnar det här. Skönt kan jag tycka eftersom jag på något vänster råkat utveckla en riktig pollenallergi. Det ba' sticker i huvudet och kliar i halsen mest hela tiden, men snart är det sommar på riktigt. Längtet!!
Hej vänner. Har ni en bra fredag? Hoppas! Jag känner mig helt slut efter all stress som de senaste veckorna inneburit, så att kunna ta det lugnt idag är helt underbart. Har tvättat på förmiddagen och sitter nu på en bänk intill Mosebacke-utsikten och spanar ut över Stockholm. Och vet ni vad? Jag har bara jeansjacka på mig! Eller inte bara såklart, haha, men den är mitt varmaste ytterplagg idag. Ska röra mig hemåt om en stund, göra kaffe och ringa Cajset. Kram!

2015/04/img_2007.jpg
Hej från mig ungefär
Tjenarehejsan bloggen. Long time no sushi.  Gudars skymning eller annat valfritt uttryck. Jak. Eeee. Sååå. Trööööött. Eller kanske inte direkt sååå trött, men absolut mosig i hjärnan i alla fall. Jodå, har hört att man kan bli det om man ägnar för mycket tid åt skolarbete. Sedan vi hördes sist har jag spenderat ett stycke bra helg med mina guuurls från Ludvika. De kom hit i lördagsförmiddag och sedan ägnade vi tveklöst det mesta av tiden åt att fika och prata. Hann även med att dricka syltburk och ett okänt antal glas vin, samt förskottsfira Tuvas 21:a födelsedag. I måndags, då Madde och Natalie hade lämnat huvudstaden, firade jag och Tuva även hennes ordinarie födelsedag med frukost på favoritstället Pom & Flora. Sedan lunchtid i måndags har jag pluggat, pluggat, pluggat och ångestat sönder och samman ungefär tusen gånger om. Igår lyckades vi på något mirakulöst sätt ta oss igenom kursens tredje och sista textseminarium. Mina nerver höll på att brinna upp och försvinna en gång för alla, men ja, som sagt, still alive. Idag har vi lämnat in det sista fältarbetet och skrivit så gott som hela den sista rapporten. Nu måste jag bara lägga till lite i diskussionsdelen samt infoga bilder och diagram, sedan ska detta helvete vara över. Hoppas att ni mår bra, allesammans. Puss och kram.