Ellen Matilda

Tisdagslista i ny tappning
Hej allesammans, ekorrbarn och andra. Eftersom bloggen den senaste tiden minst sagt har varit lite på dekis, haha, såg jag till att förbereda tisdagslistepunkter för någon vecka sedan. Japp, den 18 september kände jag inspiration nog att knåpa ihop listan som följer här nedan. Tanken var att jag skulle "prova" den redan förra veckan, men som alla som någon gång har åkt tåg mellan Hallstahammar och Surahammar vet är det inte alldeles lätt att få kontakt med omvärlden därifrån. Vid påminnelsen av detta tänkte jag att jag i alla fall borde kunna åstadkomma en superkort variant och endast publicera en bild på en satsumas, som efter kiwi ändå måste sägas vara Guds fruktgåva till människorna. Dock ville inte heller det fungera, så jag bestämde mig för att sova lite istället och nästa gång jag kom mig för att blogga var det inte tisdag längre. Men nu, nu kör vi listan. Vad jag lyssnar på idag: Lindas en lista snurrar runt, runt, runt sedan några dagar tillbaka. Morgonens mest lyssnade spår är låten nedan. http://www.youtube.com/watch?v=cTdwQG3pGKQ Vad jag känner idag: Är fortfarande förkyld. För tillfället är det värst på kvällarna, nästan så att jag tänker att jag måste ringa mamma och be henne komma, haha. Igår ville i alla fall min hypokondrikergen hemskt gärna att någon skulle övervaka mig så att jag inte kvävdes av ett hostanfall. Hur jag mår psykiskt vill jag inte gräva i. Inte för att jag mår dåligt, utan snarare av den anledningen att det denna morgon känns stabilt. :') Den bästa klädtingesten jag bär idag: Åh, konkurrensen är hård mellan mina rosa braxor och en grå myströja. Tror dock att tröjan går segrande ur tävlingen, lyssna bara på det här: Plysch. Luva med dragvänliga snören. Lätt upprullade ärmar. Anno 2010. Haha. Det allra, allra bästa som hände i närheten av klockan tio idag: Haha, måste säga att detta är en riktigt random punkt. Hur som, klockan börjar närma sig elva, så dagens bästa händelse i närheten av klockan tio har väl redan inträffat, antar jag. Att vakna utsövd i en nystädad lägis var inte helt fel. Hur jag hanterade eftermiddagens svåra timmar: Eftermiddagen är inte här än, så hur jag kommer att tackla och ta mig igenom den återstår att se. Dagens stora plan är att vila mig i form från förkylningen, så om klockan 14-16.30 (dygnets värsta timmar) håller alldeles för låg kvalitet kanske jag kan sova bort tiden. Okej, inte jättemånga punkter i denna lista ännu så länge, men lite är bättre än inget. Ha en så bra tisdag som möjligt, barn. KRAM
140929
Måndag, måndag. Huvudstaden, huvudstaden. Veckan, tydligen årets 40:onde, är igång och jag har spenderat den med ett seminarium på skolan. Vi, en skara mestadels mycket förkylda individer, kollade på våra bildspel, gav respons och gjorde sedan de tredje och sista versionerna. Sedan jag kom hem har jag städat och tvättat, så lägis är nu glänsande och fräsch. Jag däremot är inte direkt i toppform. Min hals uppskattade inte alls hushållsarbetet, även om den inte är fullt lika arg som igårkväll (efter tågresan hit kändes den som ett blödande sår mvh dramatisk). Tur att jag är ledig imorgon. Ska bara, bara vila.
The Fox, The Hunter and Hello Saferide
Om ni inte har lyssnat på Hello Saferides nya album  Hello Saferide – The Fox, The Hunter and Hello Saferide så rekommenderar jag er att göra det. Och om ni redan har lyssnat rekommenderar jag att ni gör det igen, och igen, och igen. Och kanske en gång till sedan också. Vet ni inte vilka låtar ni ska börja med? Jag tycker att Hey Ho är skivans stora guldkorn tillsammans med Part of Nature, som har en catchy, catchy takt. Skulle musiken mot förmodan inte falla en i smaken kan man inspektera skivomslaget. Det tog flera dagar innan jag förstod att den upp-o-ned-vända renen inte är en ren utan en häst med ryttare + räv. Vill dock understryka att jag bara såg bilden smått, smått på Spotify. Så dålig syn har jag inte.