Ellen Matilda

Höstlov
Idag tar jag höstlov och sätter mig på bussen mot Dalarna, så vad passar då bättre än några höstiga bilder från ovan nämnda landskap? Innan jag åker ska jag dock till skolan för reportageseminarium med opponering. KRAMhIMG_4029IMG_4020 IMG_4031 IMG_4036 IMG_4062
141029
Hej vänner (min bästa hälsningsfras, ja) (jag får använda den i varje inlägg om jag vill, så det så) (......). :))))) Hehe, är på lite dåligt humör. Vet inte riktigt hur det kommer sig, men kanske hänger det ihop med att solen som sken när jag jag kickade igång den här dagen inte längre syns på himlen. Gråa skyar, duggregn, blåsiblås, gula löv, gröna rebelliska löv som vägrar inse att det är höst och en dunkel årstidstypisk inomhustillvaro. Japp, för några timmar sedan var dagsljuset fullt tillräckligt här i lägis, men sedan väderomslaget har jag fått tända både en och två lampor. Och en ljuslykta. Till hjälp tog jag den sista tändstickan som fanns i casa Ellen. Hoppas därför att det inte blir tal om några strömavbrott idag, sådär som det blev igårkväll. Jag hade just dragit ner persiennerna och släckt alla värmeljus, tagit fram en citron och skulle till att fixa en kanna citronvatten, när det blev totalt kolsvart. Tur att jag har god koll på min mobil och kunde famla mig fram till den och starta dess lampa. Tappade dock citronen på golvet vilket skapade kladd, haha. Blablabla, blir så otålig och rastlös av att inte veta vart dagen är på väg. Och då tänker jag inte vädermässigt, utan på vad jag själv ska roa mig med. Har i alla fall lämnat in den där rapporten som jag kanske nämnde något om igår, så det är ju bra.  
Åldern och ekonomin är bara siffror?
Snapshot_20141028Snapshot_20141028_4 Hej vänner, och ursäkta om det känns alldeles för ovant och främmande att jag inleder med bilder på mig själv. Fick av någon anledning för mig att starta kameran och trycka av ett par bilder, sådär som jag i princip gjorde varenda dag när jag gick på högstadiet. Synd egentligen att det inte är en vana jag har nuförtiden, för att se tillbaka på tider som flytt kan ju vara bland det bästa som finns. En sak som oroar mig är dock mörkheten under mina ögon. Visst att den har hängt med i många år och att den på dessa bilder får god hjälp av att ljuset faller ovanifrån, men jag upplever ändå att jag blir mörkare och mörkare för var dag som går. Inte känns det bättre av att jag har fyllt 20 heller. Åldersnojan kommer krypande och om jag inte misstar mig är det nog läge att önska lite antirynkkräm i julklapp. Om inte i år så absolut till nästa jul, haha. Annat som jag funderar på ikväll är det här med ekonomisk kris. Och inte då på ett världsomspännande plan, utan mer för mig som privatperson. Pengar ger så mycket ångest. Jag känner att jag gärna skulle anställa någon som kunde hålla koll, kanske köpa och sälja aktier eller bestämma att det är absolut förbjudet att investera i ett par nya höstskor. Haha nä, men alltså.. blä, jag hatar pengar. Jag hatar att stoppa mynt i kaffeautomater, att dra mitt kort, att betala räkningar, att få lön, att få csn.. ja, helt enkelt att behöva handha pengar överhuvudtaget. Gud, kan vi inte bara införa ett pantsystem eller gå tillbaka till byteshandel? Inte? Nähä.. Jaja, nu ska jag kolla på vårt reportage, vi lämnade nämligen in det idag. Hoppas verkligen att jag fortfarande är nöjd med resultatet. KRAM på er.