Ellen Matilda

Tusen tankar och syrenblommor, till exempel.
gdsgdhsrjeGodmorgon allesammans. Har ni sovit gott? Hoppas! Jag hade jättesvårt att somna igår, ungefär tusen tankar i huvudet och luftvägsstoppande syrenblommor i en vas. Haha, fick gå upp och ställa dem i "hallen" utanför mitt rum. Så ja, närapå fetgillar att det är morgon nu. Eller förmiddag kanske är mer korrekt, vet inte riktigt. Bilderna här ovan är från: 1. I tisdags då jag fick ett paket havssalt via brevinkastet. Kunde inte låta bli att ta en selfie med det, haha. 2. Onsdagskvällen i Västerby. Blommig tapet, loppisköpt DN-kalender, Håkan-tygis och mini, plutti, gullgull-fotogenlampa som jag hittade i Oskars rum. Annars då? Jovars, mamma ska springa Ludvika Stadslopp med sitt jobb idag, så jag kanske går och tittar. Pappa tycker att vi ska gå dit med några sorts plakat och heja. "Vi måste ju stötta dig i dina aktiviteter", säger han till henne.. Haha lol, om jag skulle springa skulle jag vilja göra det någon helt annanstans. Dags att starta dagen tror jag, måste bara ta några djupa andetag först. Kram på er.
Möblerar om som förr i tiden
tffk 005 tffk 010Två bilder från mitt rum just nu. Har precis lagt några av morgonens fina minuter på att flytta sängen så att den står under fönstret. Tycker att det är den finaste sängplaceringen, och nu när jag bara har en 90-säng utan gavel så får den perfekt plats också. Fem av fem, bortsett från att resten av rummet blev lite kaos. För övrigt: Ludvika är lite mulet idag. Jag ska skicka in en reporterreflektion innan jag glömmer och blir alldeles för sommaravslappnad. Sedan får vi väl se vad dagen har i sitt sköte, har faktiskt inte en aning. Borde kanske ägna en stund eller två åt att placera ut resten av mitt rums möblemang, eller så trycker jag bara mitt ansikte mot Konrads mjuka, mjuka kattpäls. Åh Konrad, min lille klimp! Just nu sover han med nosen inborrad i sin svans. Tror att mitt hjärta svämmar över av ömhetskänslor.
Jag knäpper några bilder och skrattar för mig själv. I samma stund så vet jag att allting har ett slut..
Så himmelens bäst att jag lyckades ta mig till sköna gröna mys-Dalarna igår. Mamma hämtade mig vid Hedemora station en timme senare än beräknat, efter att tåget hade kört över Västerås och sådant där. Att sedan få lägga sig i nytvättade lakan i en sommarstugesäng var helt underbart, och att vakna imorse var inte heller helt fel. För att sammanfatta kort kan jag säga att jag har ägnat dagen åt att carpat diem, och detta rätt rejält. Har traskat omkring i försommaren och bara njutit av syrener, liljekonvaljer, nyutslagna björklöv, varma barr, och så vidare, och så vidare. Tror att jag har känt mig lite som ett sommarlovsbarn. Vid sex-tiden styrde vi bilen hemåt till tonerna av Gyllene Tider, Empire of the Sun, Guns 'n' Roses, Mika, Red Hot Chili Peppers och en jättepeppig låt från vår gamla Bolibompa-skiva, haha. Kvällen har därefter bestått av en löprunda på Biskopsnäset och kattgos med Konrad, så jag är nöjd och glad. Känner mig ärligt talat smått förälskad i Ludvika, trots att det cirkulerar idiotiska åsikter och sådär. Tänker att det nog är något speciellt med ens hemstad när sommaren slår ut, att allt är förlåtet typ. Ska vara klyschig och gå till sängs med den tanken nu, haha. Godnatt vänner. blööö_redigerad-1 gdgs 028 gdgs 038 gdgs 039gdgs 060 gdgs 066 gdgs 077