Ellen Matilda

Ostrukto
Hejhej kompisar. Kom på att det kanske kunde vara bra med ett litet inlägg här, nu när jag ändå inte gör så himla mycket. Eller ja, om jag skriver här behöver jag inte dammsuga eller färgsortera kläder inför morgondagens tvättstugetid. Det är anledning nog. Hur mår jag då? Jodå, bra. Känner dock att jag väldigt gärna skulle vilja krama lite på den där lite knubbige Konrad-katten, precis som jag gjorde i helgen. Jag gick upp och läste kurslitteratur medan resten av huset fortfarande sov. Konrad kom in från en natt utomhus och ville ligga i mitt knä och bara supermysa, så vi läste om radions och televisionens utveckling tillsammans. Vad mer gjorde jag hemma? Hmm.. Jag gick och sprang i skogen, åt lagad mat, bakade bullar och spelade GTA med Oskar. Bra och skön helg hemma. Lyckades till och med att trycka undan gråtklumpen som gjorde sig påmind när jag hoppade på tåget för att återvända hem. Eller bort? Alltså, förvirringen kring definitionen av var jag bor. "Åker hem" är vad som står som notering i kalendern oavsett om jag åker till Ludvika eller Huddinge. Idag var jag i skolan mellan 9.00 och 15.00 ungefär. Föreläsning, introduktion av granskningsuppgift (vi ska granska podcasts, hurra!!) och.. mja, typ det. När jag kom hem sprang jag en höstig löprunda med gula löv och regnstänk i ansiktet. Nu måste jag dammsuga, tvättfixa, plugga och se på Halv åtta hos mig. Ursäkta ostrukto, men det är ju måndag.
Gillar JMM och lördagar i Ludvika
Hallå allesammans. Igår älskade jag min klass så himla, himla mycket. Alla var så söta och snälla och härliga och typ efter tenta-flummiga. Och den nya kursen, Journalistik och samhälle, känns mycket intressantare än den just avslutade Introduktion till journalistik. Om jag fick godkänt på tentorna (vilket jag tvivlar på mer och mer..) har jag dessutom cashat in mina första 7,5 högskolepoäng. Åh, hoppas! Idag är jag hemma i Ludvika igen. Har läst några kapitel i den jobbiga Massmedierboken (den nya kursen innehåller fruktansvärt mycket litteratur), kramats med Konrad och typ.. inget mer. Men dagen är ännu ung, så ja, lördagen går vidare.
Tentor - check
Hejsan vänner. Tentan, eller tentorna, är gjorda. Klockan tre igår skrev jag ett stycke språktenta och ett stycke litteraturtenta. Och alltså poänggränserna. För att få godkänt på språktentan behöver jag 15 av 30 poäng, så det ska ju inte vara något problem. Men på litteraturtentan behövs 25 av 40. Det låter inte som så mycket, jag vet, men när jag tänker på provet blir jag helt nervös. Tio frågor, 0-4 poäng på varje. Tänk om jag bara har fått 2 poäng på allt? Då är det bara 20 poäng! Jag måste ha 3 poäng på minst fem frågor, eller 4 poäng om det är så att jag bara har 1 poäng på något. 0 poäng tror jag inte att jag får på någonting, för jag skrev på alla frågor. Men i natt och nu på morgonen har jag kommit på massa mer som jag skulle ha skrivit. Jag tycker inte riktigt att jag fick de frågorna som jag ville ha och verkligen hade satsat på, men.. äsch, om det har gått dåligt så sörjer jag först vid beskedet. Förhoppningsvis kan jag dansa en liten glädjedans istället. Vet ni vad jag ska göra ikväll? Hiho, precis som förra helgen ska jag skutta ur tåget på stationen i Borlängeeeeee. Så att ja, helgen kommer alltså att spenderas på ludvikisk mark. Det känns bra. Jag menar, varför inte åka hem såhär när tillfälle bjuds? Hemlängtan är överallt, så nu när jag kan åka hem är det bara dumt att låta bli. En lite jobbig grej med att jag ska läsa böcker inför nästa kurs på tåget: Eftersom att vi inte har haft introduktion ännu vet jag inte vilka böcker jag bör ge mig i kast med först. Och jag åker direkt från skolan, så jag måste ta med allihop. Tungt. Samlingen består av åtta mer eller mindre bastanta bokisar. Inte så att jag skulle kunna döda med dem, men kanske klubba medvetslös om jag fick in en bra träff. Haha.. Har förresten nästan sovit ut idag. Hade glömt att stänga av alarmet, men fick i alla fall sova till 07.30, haha. Är så jobbigt förkyld i öronen, men halsen är ändå bättre än igår. Känner mig dock en aning febrig, så ja.. pest eller kolera? Vet faktiskt inte vilket jag föredrar. Nåväl. Det är i alla fall fredag och två och en halv vecka kvar till nästa tentatillfälle. Jag passar på att le. Gör det ni också så kan vi ses i Ludvika om några timmar. Puss & kram.