Ellen Matilda

2013års sista dag är idag
Och jag lever. Det överraskar mig inte särskilt, men är ändå ett faktum att kanske uppmärksamma. Vad vet jag? Gillar inte alls nyår. Det är en högtid som kommer med stora skopor ångest och en jävulsk månad vid namn januari. Men idag kommer i alla fall familjens Avesta-kompisar hit, och vi har faktiskt spenderat många fina och aktiva nyår tillsammans. Tror att dagens göra, på grund av snöbrist, blir en långpromenad (annars brukar vi åka skidor, slalom, skridskor osv). Ikväll planerar jag att äta go'middag med familjen + dansa snabbt på hemmafest med Madeleine. GOTT NYTT ÅR!! "Årskrönikan" finns bakom nästa hörn och hittar hit först någon av de kommande dagarna. PS: Igår var jag på hockey i Leksand och de vann!! DS.
Julgransfrukost
Jo-o-då, idag slog jag och mamma till på en julgransfrukost. Vanligtvis äter vi bara frukost vid julgranen en gång om året (på julafton), men eftersom att den ändå står där inne i vardagsrummet så är det ju dumt att inte passa på. Så att ja, igår bestämde vi oss för att äta frukost där även idag, denna söndag den 29 december. Och nu är det gjort - väldigt mysigt idag också. Dagens planer är att rycka upp huvudet ur sanden och ge mig på lite plugg. Måste vara jätteduktig nu på förmiddagen, för på eftermiddagen ska jag hemvändarfika med Alex, Madde och Natalie. Jaha, nu har jag bloggat om att jag ska plugga, så då återstår det väl bara att verkligen göra det. Fantastiskt! Men ha en bra dag allihopa.
Huvudet i sanden ett tag till
Plockar bruna blad från de för en vecka sedan ännu inte utslagna hyacinterna. Det är lördag den 28 december 2013. Julen är slut. Någon eller något har knackat hål på den där mysiga bubblan med härligt juleljus och mys inuti. Verkligheten och Södertörns högskolas kurswebb flåsar mig i nacken. Jag gör en grimas och stoppar huvudet i sanden. Jag är inte redo att återgå till plugget än. Blöhö, blöhö, blöhö, jag har faktiskt jobbat hela veckan! Jag vill inte studera. Fan, måste dra på det lite till. Ha en bra lördag, kompisar. KRAM