Ellen Matilda

Att skapa problem
Japp, sitter här och skapar massa problem. Får lite lätt panik över att inte vet vad jag ska göra. Ska jag starta en tvätt, gå hem till mormor, bara gå ut och gå, plugga lite, julpynta, springa en sväng eller kanske emigrera till Jugoslavien? Det oproduktiva i att spendera fredagseftermiddagen framför datorn skapar hjärnkaos och en liten gnutta ångest. Måste nog genast överge både Mr. Gustaf och er, verkar inte finnas några alternativ. Fast nu har jag i alla fall fått sätta ord på varför jag känner en sådan orolig rastlöshet, alltså mår jag redan bättre. Jag kikar därför nöjt ut genom fönstret och ser hur det för andra gången idag stannar en granne utanför mitt hus. Hen orkade väl antagligen inte borsta bort snön innan hen gav sig av, så det fick hen minsann stanna och fixa i höjd med mitt boende. helt okej för min del. Jag har bytt gardiner i hallen och mellanhallen, samt hängt upp en julestjärna i fönstret jag just kikade ut igenom. Nu vill jag nog gå en lång långpromenad (allt är relativt i denna kyla), köpa ett ljus och hälsa på morfar. Jag ska inte sitta mer vid datorn och plugga kan jag faktiskt göra en annan gång. Adjö!
Freeeedag
Gooood morgoooon!! Hihihih. Inte för att dra onödigt mycket på vokaaaalerna, men det är faktiskt freeeedag! Jodå, väldans trevligt. Som vanligt sysselsätter jag mig med samhällskunskap och uk-möte under förmiddagen, för att sedan gå hem och ta helg. Vet inte alls vad helgen bjuder på förutom att jag och Oggbourne har tänkt kriga omkring på kupolen imorgon. Herregud, vi vet nog inte vad vi ger oss in på. Menmen, det ska jag inte bekymra mig över nu. Ha en bra dag!
Efterlysning: Du som ska fira en annorlunda jul
Tillsammans med mina vänner tillika klassisar Natalie och Madeleine driver jag under detta läsår en webbtidning. Vi gör det som vårt projektarbete och syftar i första hand till att roa oss själva och andra samtidigt som vi förhoppningsvis också blir bättre skribenter. Numret som utkommer i december har tema jul och i och med det söker jag nu efter en eller flera personer att intervjua till ett reportage. Rubriken kommer att vara något i stil med "En annorlunda jul" och det är just någon eller några som ska fira högtiden på ett alternativt sätt, som jag vill uppmärksamma i min text. Har du och din familj kanske bestämt er för att strunta i allt vad julmat och klappar heter, för att istället åka utomlands eller kanske bara sova bort hela julhelgen? Ska du resa i väg till ett barnhem och volontärarbeta, hjälpa hemlösa eller tälta i skogen medan Kalle Anka jagar den där glada pippifågeln? Tveka inte, låt mig och webbtidningsläsarna veta! Kommentera här, maila ellennordin@hotmail.com eller ring/smsa 0730418539. Webbtidningens namn och webbplats offentliggörs i samband med publiceringen av julnumret.