Ellen Matilda

Sthlm i mitt♥

Hej på er! Jag och mamma har haft en riktigt bra dag i Stockholm. Vi har ätit supergod sallad, träffat moster och kusin, och så klart också shoppat en del. Topshop levererade som vanligt, exakt vad får ni se imorgon.

Haha, vet ni? Först var det nära att vi inte kom iväg till Estocolmo. Tåget hade bytt tidtabell och var redan i Fagersta när vi kom till stationen. Buss blev vår räddning, självaste GOBYBUSSEN! Go by bus, men man säger inte så. Jag kanske kan visa er hur man säger i en videoblogg någon gång, eller lära mig fonetisk skrift? Men då måste ni också göra det..

Eh ja, inte för att sväva iväg eller så.. Host, harkel* (konstpaus..)

Hur som helst. En tjej skrattade hela vägen till Stockholm (seriöst, jag hörde henne genom mina musiiikluuurar) (nej, det var inte V) och en liten familj hade med sig en kaffetermos. Hahaha, jag kunde se hur mammas näsborrar viftade när de skruvade av locket på den. Eller nä, det kunde jag faktiskt inte.

I den allra kungligaste huvudstaden var det vårigaste våren. Vi mötte upp släktingkompisarna i Kungsan och fikade med dem. Myyysigt, men lite synd att det dödade dyrbar shoppingtid. Tid är överhuvudtaget väldigt dyrbart, ujujuj.

Pictures levereras här!

Djävulsskorna @ the picture.. Kan säga att de har levt upp till sitt namn idag.. :(

Shopping i huvudstaden

Imorgon ska jag upp tidigt. Mamma och jag ska till Stockholm och bränna pengar. Känns bra, välbehövligt efter den här dagen, haha. Jao, vi hörs imorgon kväll!

Världens godaste (och starkaste) köttfärssås

Så här gör du:

  • Ta en stekpanna och ha i rapsolja
  • Fräs hackad lök (helst gul, men röd går också bra) i oljan
  • Ha i köttfärsen och dela sönder den
  • Lös upp röd currypasta i ungefär 1 dl vatten och häll ned blandningen i köttfärsen
  • Blanda i valfri mängd tomatpuré
  • Skala två vitlöksklyftor och pressa i
  • Krydda med fransk örtkrydda, spiskummin, vit- och svartpeppar, salt och chilipulver