Ellen Matilda

Hej igen
Ja, hejhej. Mycket kul att skriva lite, den saken stod klar på förmiddagen då jag stajlade ihop det förra inlägget. Och nu är jag här igen, hemma med halmen, som mamma brukar säga. Har dock inte varit särskilt långt borta, utan bara sprungit en slasksväng runt höga berget. Lyckosamt att tomten kom med broddar, det kan också konstateras. Mormor kommer hit och krubbar sned fisk klockan 18.00. Jag har inte duschat än. Men det gör inget, det är ändå inte jag som står för matlagningen. Även om jag inte är lika mycket fiksmotståndare nu som för några år sedan, avstår jag helst att röra och tillaga lutfisk. Mamma säger dock att det blir god sås till, och jag vill minnas den som helt okej. En annan brukade trots allt äta fiskbullar på 90-talet.
Om fötter och skor, typ
"Jaha", tänker ni.. "ska hon skriva något då?".. Jo, det ska jag. Något ska jag skriva, något litet. HEJ först och främst, det är söndag idag. Ni kanske tänker anklaga mig för att inte ha skrivit på jättejättelänge. Men saken är den, kan jag flika in, att jag faktiskt har det. Igår började jag på någon sorts årskrönika där jag sammanfattade mina månader och grejade. Hade dock stora problem med att hålla det kort, så antingen delar jag upp det i flera inlägg.. eller så gör jag ett tjockt. Beslut är ej taget, klubban har icke slagit mot bordet. Igår var jag på stan och köpte nya trosor och strumpor, tyvärr inte på rea. Av någon mystisk, ännu oklar anledning fick jag inga socks i julklapp, så jag fick helt enkelt köpa dem själv. Fick dock hundra riksdaler av mamma som jag använde mig av. Nu ligger tre par nya strumpisar i min låda, eller ett par har jag förresten på mig. De blir så bortskämda mina fötter, igår var nämligen dagen då jag även filade på dem med en alldeles nyinköpt fil. När jag sedan smorde in med någon sorts kräm upplevde jag hälarna som mycket mindre än tidigare. Usch, men ändå bra att säga adjö till död, hård och sprucken (ursäkta överinformerandet) hud. Blir för övrigt intressant att ta på skor senare idag, de kanske kommer att glappa. På tal om skor, dessa skönheter fick jag i julklapp. Supersköna och supersnabba. Jag är supernöjd.
Mormors julklapp
Ärade läsare, dags att delge historien om mormors julklapp! När mormor och morfar bodde i villa hade de ett piano som mormor älskade att spela på. Det fick dessvärre inte plats när de flyttade till lägenhet för drygt två år sedan, så numera bor det hemma hos någon släkting (vem vet jag inte). En gitarr har fått ersätta pianot och under hösten har mormor gått en kurs för att lära sig grunderna. Det har dock inte gått så bra på grund av strul med läraren och rätt knapphändig motivation från mormors sida. Min moster Kerstin har hela tiden tänkt att det skulle vara kul för mormor att kunna spela piano igen, eftersom att hon tycker mer om det och är mycket bättre på det än på gitarr. Hon slog därför slag i saken och enade för några veckor sedan sina systrar om att en keyboard vore en bra present. I måndags fick alltså mormor ett plastigt mobilt piano, alldeles perfekt lämpat för ett liv i lägenhet. Mormor blev glad, det märktes direkt. Hon såg dock väldigt överraskad och aningens skeptisk ut. Men jag och mamma, som hade varit lite oroliga för att mormor kanske inte vill ha någon keyboard, kunde ändå dra en lättnadens suck. Tills igår kväll då mormor ringde mamma och sade att hon hade funderat och kommit fram till att nä, hon vill inte behålla sin julklapp. Keyboarden som har krävt så mycket logistisk planering och samordning måste alltså lämnas tillbaka till affären. SÅ. HIMLA. KOMISKT. Det kan verka löjligt att inte kunna tänka sig att ha kvar något som varken gör till eller från, men samtidigt förstår jag mormor. Om jag till exempel inte vill ha grill för att jag aldrig kommer att grilla, är det ju ytterst onödigt att jag ska ha en som står och tar plats i garaget. Det är också den anledning som mormor anger, att hon inte har någon plats för den lille keyboarden. Jag tycker mest synd om Kerstin. Utöver att hon har samordnat alltihop har hon också skrivit ut noter och satt ihop ett häfte med olika låtar för mormor att spela. Åh hoho, känner att annandagsfikat jag ska på om en stund kan komma att bli intressant. Kanske lite dålig stämning? Mormor i fredags.